неделя, 17 октомври 2010 г.

Хотели Хисаря - спа място за здрави и болни

Хисаря е дребно местенце, което се простира в на юг от София по обаятелните хълмове на Средна гора. Курортът започва на приблизително 160 км. от град София и на приблизителто 40 км. от Пловдив.
Населеното място е устроено преди повече от 17 века от римския владетел Диоклециан, който му предал наименованието Диоклецианопол. Преди това в Хисаря са властвали несходни антични народи от хора, изкушени от хубавия климат, заможната местност и невероятните свойства на водата.
Градът е един от известните ни прелестни обичани места, където мащабна гордост и богатства са оздравяващите възможности на цели 22 - та оздравяващи води, знатни, най-вече които са Момина сълза и Момина баня. Различно от тях друга интересна местност са прелестните семейни хотелчета, включително и големите спа хотели в Хисаря. Курортчето преди време се е доказало в лекуването на болести на скелета, вътрешните органи и бъбречно - урологични заболявания, както и смушения в женската полова система. Хотелите вкупом с общите удобства, които поднасят, реализират и лечебно възвръщащи, красни и отпускащи способи,служейки си с чудната необикновена сила на водата.

Има много и най несходни по тип хотели в Хисаря. Подходящо място, където да гостувате и да се очаровате от така мечтаната релаксираща отпуска е Спа хотел "Аугуста", намиращ се в Хисаря. Той разкрива един разкошен блажен кът за обожателите на сауните , като в добре оформения център се предлагат над 100 нееднакви процедури. Мястото е снабдено с приветливи и красиви стаи, широк лоби бар, басейни, детски площадки, ресторант и т.н.

Както с магнетични природни местности и гледки, с които Хисаря може да ни омагьоса , тук се срещат и единствени по рода си исторически сгради, които непременно трябва да бъдат споходени. Такава е старата крепостна стена в района, която е най-добре най-приветливо изглеждаща в цяла Европа от 4 в. до днешна дата. Тя достига до 2300 метра дължина и е висока около 11 метра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар