сряда, 13 октомври 2010 г.

Черно море и историята на Созопол

Созопол е изграден в Югоизточна България, разположен по обхватните и хубави скалисти фигури на Черно море. Селощето е частица от зона Бургас и се нарежда сред често визитираните красиви дестинации, високата култура, сгради и хотели в Созопол. Причина за архаичния лик, който държи, действителна архитектура и традиции, които са се защитавали с голямо времетраене същите каквито са били, хубавия климат, прохладните води и прекрасни плажове, Созопол се умножава много скоро и все повече чужди граждани схващат за него.

Според историците Созопол е водещ град по крайбрежието. Смята се, че това е и източника миналото му да предизвиква огромен интерес и любопитство сред историците и желанието на доста народни и чуждестранните клиенти за да го навестят. Когато годината била 4 хил. пр. Хр. в Созопол се заселва първичен множество, който изгражда неголямо градче, които оформят атмосфера на курорт, много нееднакъв от наблъскания сега с хотели Созопол. Увлечените от богатствата и тези дадености на селището по тези ширини залавят да идват и гръцки националности от Милет, които през 610 г.пр.Хр. правят своя колония с име Аполония, кръстена на бог Аполон.

Заради широкото народно и социално ръст на гърците градът развива като съществено място и граница на развиваща се обслужваща дейност с големите полиси: Милет, Атина, Хераклея Понтийска и т.н. Старта на създаването си тук дори пуснали да се правят монети с нарисувана на лицето котва, която напомня знак на Аполония. След изминал период е важно да се отбележат минутите на гръцкото госпотство по тези площи приключвали. През 72 г.пр.н.е. други стари нации идват и крадат градчето. През 4 век селището сменя названието си на Созополис( "град на спасението") и отначало се заема да се спомина от прахта и забравата.
За да почувствате приказната атмосфера и вятъра на различната му история желателно се изисква да дойдете тук и да посетите в най-харесаният от красивите хотели в Созопол. Невероятно е да се отбиете Апарт - комплес "Аполон", в който ще се посветите на релаксираща атмосфера и страхотно прислужване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар