неделя, 3 октомври 2010 г.

Хотели на Слънчев бряг и морски полъх

Слънчев бряг е сред най-красивите наши морски курорти и искано селище за почивка от всички. Комплекса се намира в южното Черноморие като заема пространство върху хубав залив приемащ лика на полумесец, а краищата му са с продължителност около 10 км и обхават до 100 метра. Района му заема от така обозначената Българска Ривиера и е една от неземните красоти на Черноморието ни, като от необикновенна значимост за прочутостта са големия обем нови хотели в Слънчев бряг. Основан е в непосредствена дружба до други два знамените селища - Несебър и Свети Влас в област Бургас.

Една от подбудите, поради които Слънчев бряг е толкова обичан и избиран за ваканция и празненства са прелестните му и нерядко грижени брегове и впечатляващо сините му води. Сега курорта има значителен по брой хотели в Слънчев бряг, 2 места за палатки, безброй места за релакс и освежаване, кръчми и дискотеки и различни туристически атракции. В комплекса всяка година се реализира и престижният международен конкурс за хубава песен, с название "Златния Орфей" и поместващ жители от всякъде на родината ни.

Образуването на Слънчев бряг води началото си през 1958 година. 365 дни по-късно хотелите в Слънчев бряг са съвсем очакващи да нагаждат туристи.По причина на прекрасните си обстоятелства за мир и релакс селището се радва на обширна прочутост, която след време се разраствала все повече и повече. Прозвището си заслужава по причина на достата лятни месеци в този район.

Курорта има почече от 120 хотела между, които можете дълго да се чудите в кой да разгледате, но аз ви похвалвам хотел "Аугуста". Заведенията са чудесни, обслужващият е много приветлив и разбира се усмихнат, а прелестното затишие и покой са обещани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар