неделя, 26 септември 2010 г.

Почивка и екскурзия във Варна

Варна е един безгранично хубав и прелъстителен град, протягащ се по североизточните живописни граници на Черно море. Градът е най-големият град по родното ни Черноморие, с обхватна история и загадъчно минало, отличило своя неизмерим знак във Варна. Със красивите изискани плажове и доста сгради, преди известен период се е променило в актуално селище за релакс, което е нужда и за повечето от туристи в хотели във Варна.
До град Варна се простират известен брой селища известни с клиентската си насоченост и хотели - Златни пясъци, тихата, зелена и незасипаната с хотели Албена, Чайка, Свети константин и Елена и др.
Плоскостта, върху която сега се помества е била заселена още в древни времена. Точно 6 век пр.н.е. гърците създават на територията своя колония, обявили за Одесос. Колонията имала стратегическо настаняване и от тогава се допирали живи ключови пътеки по море. Това твърде възможно е и база да се формира така предпочитана висота от не един и двама знатни говподари. доста изминали и тя е завзета от войските на Александър Македонски, но пак си остава да бъде средище на значим чуден живот и горд горделив център. Сегашното си си наименование взима точно около 9 век, когато преминава под владението на Второто българско царство.

Ключово за курорта са и многото хотели във Варна, комфортни както за работа, така и за разходка. Ако сте взели решение да дойдете тук и се чудите къде да отседнете ви най-добре отседнете в хотел "Аква" застроен много в съседство до главната ЖП гара и на няколко метра от пясъчната ивица и Морската градина. Курортът поднася на своите клиенти актуално нагласени спални, безплатен интернет, паркомясто, обширен ресторант и т.н. След като споменахме хотелите във Варна, налага се да отбележим и за всички хубави и живи барове и механички, разбира се готвят вкусно и апетитно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар