сряда, 15 септември 2010 г.

Морето, Бургас и хотелите в него

Местността на брега на морето Бургас се намира в източната част на страната ни и е четвъртият по обем в България. Морският град заема част на живописния залив, докоснат от 3 пазени и днес езера - Бургаско, Атанасовско и Мандренско. Крайбрежният курорт е доста известен със своите културни прояви, непрекъснато с натпреварата за забавна песен" Бургас и морето", организиращ се без пропуск през септември и привлича приятелите на Бургас, както и очаквано с многото по брой хотели в Бургас.
Проследявайки неговото минало, ще ни заведе преди доста време, отдавнашния 6 век пр.н.е. древните траки са се задържали по тази местност и създали малки селца по този така подходящ район. След това римляните се останали в селището и образували военни колонии, като по известна от тях е крепостта Деултум, баща на големия черноморски град.През изминалия интервал от време била издигната известната кула Пиргос, предназначена най-вече охранителни работи и закриляща постъпите към крепостта. Днешното си означение Бургас придобива през 17 век.
голям брой и разнообразни са хотелите в Бугас. За желаещите да спечелят въздействаща лятна фиеста в града с пленяващ чар отлично територия за релакс е хотел "България", закован в среднината на града. Луксозно подреждане, приятно наглеждане, весел дух и прекрасен изглед към чара на местността ви приветстват в хотел България.
Но нашият град не е всезнат само с хотели. Бургас е град, което носи заможна напредваща красота и еволюция. Ако ви е любопитно да разберете подробно за всичко около морския град, можете да посетите Историческия музей, изграден през 1925 година и охранява множество ценни архаични стари разкопки, намерени в района на Бургас. Етнографският музей ще покаже с местния обичай на хората, обитавали Бургас през Възраждането. Оставени са многобройни монети, сегмент от празниците им и ще опознаете типичните национални носии от града. Безкрайно исторически е и Природонаучният музей.

Няма коментари:

Публикуване на коментар