сряда, 22 септември 2010 г.

Почивка в Пампорово

Комплекс Пампорово се намира във центъра на прелестните Родопи на около 1600 метра надолу под връх Снежанка. Разположен е на горе-долу 240 км. от София и е някъде на 15 км. от Смолян. Най- вълшебният зимен курорт в България прекрасен през зимния сезон е с едни от живописни, добри ски маршрути унас. Значителна нескритост имат различните типове богати хотели в Пампорово Това е и източник да е ежедневно посещаван и туризмът да е доста популярен, като от значение за това обстоятелство са значителното количество актуални хотели в Пампорово. Дължините на терените, които са съвместно от 37 км. са идеални за ски спускания, както от неопитни, така и от напреднали скиори. За тази цел притежава изградени специфични пътеки, които са с индивидуално ниво на изморителност.
Пампорово е основан през 1933 година като прозвището изрично обозначава "карван". Родните възрастни люде разказват, че някога оттук се кръстосвали ценни кервански пътеки и това е причината един богат земепритежател възнамерил да създаде незначителни жилища за странстващите през зимата търговци през Пампорово. Оттук появило и името на Пампорово.Той много скоростно взел инициативата да се развива, докато с сезона не се променил в чудесното разположение за отпуска, каквото е днес, но вече отрупан с безброй ски и спа хотели в Пампорово.
Ако сте намислили наскоро да обиколите Пампорово отличен добър подбор, където да гостувате е прекрасния хотел "Родопска къща", който е построен сред чудна гледка на величавите Родопи. В апартаментния хотел лукса и отмората са ви сигурни, а от вас се изисква само да се дадете и да се радвате на периода в курорта. Ще се очаровате, когато разберете, че има безжичен интернет, просторни и чисти стаи и студиа, климатик, фитнес и т.н.
Идвайки курорта има различни пленителни сгради, които без претекст не трябва да изпущате.

Няма коментари:

Публикуване на коментар